Cykelsnack

Cykelsnack

Om bloggen

I denna blogg skriver jag om cykling, cyklar och cykelteknik

60-milen 5-6 juni

TurerPosted by Bengt Sandborgh Mon, June 07, 2010 23:44:15

När jag såg Åsas och Henriks nya 60-milare på papper för första gången blev jag full av entusiasm. Jag längtade! Nu är inte jag någon riktigt masochist utan anser av princip att man ska sova på en 60 runda. Men nu verkade det upplagt för non-stop med många som inte tänkte sova. Och eftersom det var premiär för rundan skulle man få banrekordet bara man bet sig kvar i "group de tête".

35 personer på startlinjen är rekord för Sverige. Vi hade 29 på första 60-milaren 2007, ett PBP år.

Åsa har genomgång innan start

Jag använde inte GPS utan gick helt och hållet på noterna. Det är alltid lika spännande att se om klungan har koll eller inte. Alltför ofta inte. Men även jag missade ett avtag när jag snackade med fixie Mattias. Annars fanns inte mycket att anmärka på vad gäller noterna. Det är ett imponerade arbete som Åsa och Henrik lagt ner. Vi står i stor tacksamhetsskuld!

Strax innan Vingåker sker vurpan som ni säkert redan läst om. Jättetråkigt som vanligt. Denna gång var det Reimert som drog det kortaste strået och hamnade på sjukhus. Det var en ekorre som först kördes över och sedan någon instinktivt väjde för som var orsaken.

I Tjällmo invaderade vi grillen. Dagskassan blev nog bra denna lördag. Här splittrades klungan för första gången. Vissa valde att åka vidare för att äta vid nästa kontroll i Skänninge.

Innan Ödeshög skulle vi passera Omberg. Det var en fin väg, men backig. Lite läskig utförsåkning också på smal väg.

Vägen ovanför Vättern vid Omberg

I Ödeshög var det dags för riktig mat igen. Vi blev sittande ganska länge. Precis som vi var klara för avfärd dyker några av avfällingarna upp. Det hade visst navigerats lite fel...

Mellan Ödeshög och Norrköping hade vi bra medvind hela biten. Det gick som bara den! Att passera en stor stad som Norrköping en lördagsnatt är mindre kul. Det var en massa "hejande", som ni säkert förstår.

Nyköpingsbro var en besvikelse, nattlucka. 12 huttrande cyklister står och trycker utanför i 15 minuter.

Morgonsol över Södermanland

På småtimmarna blev det riktigt kallt. Men Sillekrog var öppet och vi kunde värma oss en stund. Det togs visst en power napp på golvet också.

Ungefär kvart i 8 var det hela över. En runda med mersmak (om man bortser från olyckan). Drygt 30 i rullsnitt totalt är ovanligt bra!

Eftersom Molle, pga familjeskäl, körde rundan ett dygn före på en kanontid så blev det inget banrekord. Det lär Johan hålla ett bra tag! (22:05 solo)

60 milare nr 15 - check!

Super Randonneur nr 15 - check!