Cykelsnack

Cykelsnack

Om bloggen

I denna blogg skriver jag om cykling, cyklar och cykelteknik

Mälaren Runt XL

TurerPosted by Bengt Sandborgh Sun, May 16, 2010 21:58:53

Jag var lite tveksam till att cykla denna runda med tankte på förra helgens stapatser och att det är flèche nästa helg. Men när man såg väderprognosen så kunde man ju inte låta bli. Första chansen denna säsong för kortställ!

Det var ett antal anmälda som inte dök upp på morgonen. Antar att den häftiga regnskuren vid 3-tiden fick några att dra öronen åt sig. Men det har sagts förr: Vädret är aldrig lika dåligt som det ser ut att vara från sovrumsfönstret.

För en 50+ gubbe som jag är det perfekt med en lugn start genom Stockholm. Det är tyvärr något jag märkt med åren. Får 35-åringarna för sig att gasa från startlinjen är jag rökt numera. Usikten från Västerbron över Riddarfjärden och Gamla Stan är magnifik en tidig vårmorgon.

Vi hade blöta eller väldigt blöta vägar fram till någonstans mellan Mariefred och Stallarholmen. Mina stänkskärmar var guld (igen).

Strax innan Strängnäs drabbades Per Eric (liggcykel) av kedjebrott. Han fick låna en kedjebrytare och vi lämnade honom mekande vi vägkanten. (Jo han kom i mål)

Nu var det propagandacykling som gällde. Sol, 20 grader och medvind. Man satt bara och njöt och sa "Det har har jag längtat efter hela vintern".

I Köping delade vi upp klungan på två pizzerior för att spara tid.

Tille försökte byta upp sig men tanten vill ha för mycket i mellan så det blev ingen deal;-)

Sedan började motvinden. Vi hade kant- eller motvind i nästan 15 mil. Det var bara på slutet som det mojnade av.

Trafikverket bjöd också på ny fin 2+1 väg mellan Litslena och Örsundsbro. Det var inte kul. Ber om ursäkt för det.

I Uppsala var det en hel del i gruppen som var sega. Men det är fina vägar hem till Täby så det gick rätt lätt trots lite väl många stopp (Lucka! Punka!) osv.

Här var det 3 som bröt mot en av randonneurcyklingens oskrivna regler. Har man kört ihop 35 mil så håller man banne mig ihop de sista 5 också. Fy skäms!

Jag lovar att hitta en ny dragning mellan Hummelsta och Uppsala till nästa år. Eller varför inte till i höst? Denna runda går den 11 september igen. (Är det ett bra datum?) Jag har kart- och Mapsource-rekat en variant som är några km längre men man slipper i stort sätt hela 55:an. Det är väl någon halvmil precis vid Örsundsbro man måste ta.