Cykelsnack

Cykelsnack

Om bloggen

I denna blogg skriver jag om cykling, cyklar och cykelteknik

En packad randonneuse

TeknikPosted by Bengt Sandborgh Sun, June 17, 2012 19:28:38

Det drar ihop sig till säsongens höjdpunkt. Cascade 1200 loppet i Washington (staten). På onsdag 20 juni reser vi. Jag har idag packat ner cykeln och tog några bilder.

Cykeln är ju försedd med S&S kopplingar (http://www.sandsmachine.com/) och ryms därmed i en väska som är precis inom flygbolagens maximimått (h+b+d max 157 cm eller 62 tum). Jag köpte S&S specialväska, skyddsmaterial för ramen, krossskydd och även "TSA nät" tillsammans med ramen. TSA är den myndighet som ansvarar för säkerheten på USAs flygplatser. TSA nätet håller ihop alla delar i väskan som ett paket. Om TSA killarna/tjejerna får för sig att inspektera innehållet är chansen stor att de klarar av att stänga locket igen. Om man inte har nätet kommer framhjulet att sitta kvar i locket när man öppnar och krosskydden hoppar ur och sedan klarar de inte av att få ihop pusslet igen.

Framre delen av ramen med skydd. Ena halvan av TSA nätet i botten.

Bakhjulet och styret på plats. Paketet nere till höger innehåller bakväxeln

Man lutar hjulet så att det ligger an mot botten av väskan till vänster.

Bakre delen av ramen på plats.

Tråcklat in skärmarna och pakethållaren i bakgaffeln. Vevpartiets högersida i botten på väskan, sadeln uppe under bakhjulet mellan bromshandtagen. Alla lösa smådelar i en påse uppe till vänster. Återstår att fixa in krosskydden, som är 3 plaströr med hattar som gör att man inte kan klämma ihop väskan och spänna andra halvan av nätet över hela härligheten.

Packad!

Fick även ner cykelskorna + en hel del kläder i hålrummen. Återstår att klistra kom-i-håglistan för ned och uppmontering av cykeln i locket, samt kanske någon av ovanstående bildet som minneshjälp när jag ska packa ner den för hemresan efter loppet!

Testade krosskydden genom att ställa mig på väskan. Inga problem.

Vi reser med Icelandair och vi får ha med oss 2 väskor à 23 kg. Inte en krona extra för cykeln på denna resa!