Cykelsnack

Cykelsnack

Om bloggen

I denna blogg skriver jag om cykling, cyklar och cykelteknik

300 km från Tumba

TurerPosted by Bengt Sandborgh Wed, April 21, 2010 23:06:28

Sveriges Vagga, 300 km Brevet Randonneurs Mondiaux med start i Tumba 2010-04-17.

I lördags var det premiär för mig att köra en av Åsa och Henriks nya rundor med start i Tumba söder om stan.

Väderprognosen hade skiftat hit och dit hela veckan innan. Till slut såg det ut som om vi skulle klara oss från regn men att det skulle blåsa en kraftigt sydvästlig vind.

Det stämde, det blåste något överj-ligt. Motvinden ner mot Oskarhälls kafé slog alla rekord. Jag var så uppgiven och slut i benen att jag bara vill hitta en skön busskur att gråta ut i!

Men Håkan, Niklas och Olle kom ikapp precis när det kändes som värst och jag kunde få lite draghjälp.

På kaféet var det ett tiotal randonneurer när vi kom fram. Alla var lika slut och uppgivna som vi, men stämningen var god.

Hemvägen gick med andra ord betydligt lättare. Det var roligt att cykla igen.

Vid OKQ8 i Vagnhärad hade Terje med barn en liten extra utfodring. Tack för kaffet!

Nu hade vi 22,5 km till färjan över Skanssundet. Vi cyklade på men det gick lite segt. Diverse olika uträkningar visade att vi behövde cykla med 36 km/h i snittfart för att hinna med 20:30 färjan. Det skulle inte gå, utan det kändes bättre att slå av på farten rejält för att slippa sitta på kajen i 25 minuter och frysa. Men vi rullade på ganska bra i alla fall. Man hyser alltid ett litet hopp om att färjan kan var försenad. Och vår glädje blev stor när vi rullade in på hamnplanen och ser båten vara kvar med bommen halvfälld. Det visade sig att gruppen, som körde om oss någon mil tidigare, hade lyckats övertala skepparen att vänta några minuter på oss. Vi tackar Väg-, förlåt Trafikverket för det!

Det sista 2 milen fick köras i mörker. Jag var glad jag hade SONdelux navet och SON Edelux lampan för vägen var både smal och krokig innan vi svängde vänster på väg 225.

Stort tack till Åsa och Henrik för rekningen av banan. Det är ett gediget arbete att ta fram en fullödig vägbeskrivning med noter. Banan är inte den lättaste 30-milen. Jag tror den har ganska många fler höjdmeter än Täby 30-milen ”Saltluft”. Men jag längtar redan efter att åka rundan under högsommaren när Sverige är som vackrast.